Åttondelsfinal mot ett väldigt duktig Rosbergs IK skulle visa vara en riktig rysare. Efter 120 spelade minuter skulle matchen avgöra på straffar där Viktor fick visa sina kvaliteter när han räddade straff nr 4 och Alonzo därefter kunde trycka dit vår 5 straff med kyla och säkerhet.

Ja, det var ingen lätt match mot ett spelskickligt Rosersbergs IK. Att motståndarna varit obesegrade under hela div 5 södra och endast släppt in 9 mål under säsongens gång visade sig ganska så tydligt under matchen.

Innan matchen pratar vi om att hålla det kompakt och att inte låta motståndarna dra isär våra lagdelar vilket vi emellanåt lyckas bra med, stundtals, var det stora hål vilket Rosersbergs utnyttja väl genom ett snabbt passningsspel. Vi är väldigt stressade i början av matchen och våra anfall blir väldigt korta, vi får springa väldigt mycket men viljan och koncentrationen finns där.
Ju längre matchen går märker vi av att när vi väl låter bollen gå, hittar kyla i vårt passningsspel och värderar rätt så skapar vi väldigt farliga målchanser. Både Alan och Alonzo har farliga avslut efter fina anfall med många passningar. Den farligaste är nog Djordjes skott i straffområdet, men deras målvakt gör en kanonräddning.
Första 45 slutar mållöst där Rosersbergs har mest boll men inte dom farligaste lägena.

Andra halvlek börjar där vi slutar, motståndarna trillar boll och vi ligger rätt i positionerna, till en början. Efter ca 5-10min i andra halvlek blir vi väldigt långa och tappar vårat spel alltmer. Det är få passningar och vårta anfall är superkorta.
I minut 70, snor motståndarna bollen från oss när vi står och stampar med bollen istället för låta den gå. Som vi sagt så många gånger tidigare blir man straffad för sina misstag, inte minst mot ett duktig motstånd. 0-1 i baken efter 70min spelade minuter.

Direkt efter väljer vi att ta vår straff. Efter lite trevande om vem som skall ta straffen kliver Alan fram. En tam slagen straff till höger om målvakten i midja höjd gör att målvakten enkelt kan rädda straffen och uppförsbacken är högre än någonsin.
I minut 85 kommer det en långboll som Alonzo går upp och duellerar om, bollen dimper ner på marken där Adam snabbt och behärskat tar ner bollen och driver den ca 10m innan han passar ut till Alan på vänsterkanten, Alan tar emot bollen och i höjd med straffområdeslinjen skjuter han dit bollen i målvaktens vänstra hörn. 1-1 och vild glädje utbryter sig bland oss Perser!

Vi kämpar på och fortsätter hålla kompakt i förlängningen. Vi pratar mkt om att fortsätta
hålla det kompakt och jobba för varandra vilket vi också gör. Ibland är det fantastiskt att se hur vi kan jobba och spela som ett lag. Vi märker även att Rosersbergs inte har samma ork.

Efter 120min spelade och många trötta spelare var det dags för avgörande momentet; straff-förläggning.
Sina går först ut och sätter dit första straffen som säkerheten han själv.
Alan, Alexander & Djordje gör mål även dom på sina straffar. Den fjärde straffen för motståndarna räddar Viktor och sist ut blir Alonzo som då har möjligheten att avgöra matchen och säkra våran plats i kvartsfinalen. Stenhårt och säkert avgör Alonzo matchen och vi är vidare i upplandscupen

Vilken känsla och vilken härlig kväll. För vissa är det bara en match men för oss, att kunna spela på detta sätt – som ett lag där vi kämpar, springer, krigar för varandra. Väger bra mycket mer än själva avancemanget. Men än är det inte klart. Nu väntar Brottby SK ( div 4 ) på onsdagen den 7de oktober på Årsta IP kl 20.30.
Vi hälsar alla våra fans, inom folkhälsomyndigheternas restriktioner, välkomna!