Årets sista omgång avslutades mot Armeniska United FK,  ett riktigt Uppsala derby.
Förutsättningarna var tydliga, vi behövde vinna med minst 11-0 samtidigt som F.C. Arlanda 2 behövde tappa poäng borta mot tuffa Ärentuna Sk.

Vi kommer till dagens batalj med enbart 2 avbytare, trots det gör vi riktigt fina 70 minuter där vi verkligen gör det vi säger och maler ner motståndare. Ett tag kändes det som att vi spelade anfallsfotboll à la handboll, utspridda som en halvmåne framför armeniskas mål passades bollen fram och tillbaka innan det avlossades ett skott.

Första 15min är vi, trots oskärpa i vårat egna passningsspel, helt överlägsna. Vi spelar igenom motståndarnas lagdelar på ett väldigt enkelt sätt men trots det passar vi i slutändan fel. I minut 6 bryter vi dock av det och hittar Navid som i sin tur med en djupledspass ute till vänster hittar Alonzo som enkelt tar sig förbi sin motståndare och skickar dit 1-0. Vi är med på noterna och hämtar bollen snabbt.
Armenska har avspark men det tar nog 15 sekunder innan vi vinner bollen igen. Vi skall dock tillägga att armeniska har en straff, väldigt tveksamt dömt. Men som Victor i mål hanterar på bästa sätt. Suverän räddning vid ställningen 1-0 till oss.
Vi fortsätter att passa förbi motståndarnas lagdelar och skott efter skott utlöses utav våra spelare. Det måste ha varit jobbigt att vara armeniska-spelare idag.

Första halvlek slutar 5-0 och det i underkant, trots bra spel och avslut finns det fortfarande lägen vi bör sätta men vi går in i halvtid med en hunger om att göra dubbelt så många mål samtidigt som Arlanda förhoppningvis skulle förlora mot Ärentuna.

Andra halvlek är nog den enda matchen i div6 där ena laget får agera försvarare i mer eller mindre 45 minuter + tillägg!!
I minut 56 står det redan 6-0 men under nästkommande minuter gör vi, utan tvekan, årets finaste anfall.
Bollen spelar runt omkring armeniska som inte kan göra så mycket förutom att jaga boll, bollen hittar in till Gils fötter som passar Alan i djupet mellan motståndarnas försvarare. Alan driver i sin tur vidare ca 1m innan han klackar bollen till Alonzo som tagit en löpning förbi Alan, POFF sa det bara, ett tillslag i hörna hörnet och 7-0 till oss.

Ja, det var nog inte armeniskas dag idag. 10-0 säger väl det mesta. Vi dominerade matchen fullständigt, från minut 1 till 90 där lillebror inte hade en chans till vinst eller oavgjort.

Trots en sådan avslutning på årets upplaga utav div6 södra så hamnar vi på en andra plats. Samma position som förra året. Vi har vunnit de flesta matcher, spelat lika mot Funbo och förlorat Mot Arlanda som vinner serien.
Synd att det inte var dubbelmöten detta år, hade varit härligt att både vinna över Arlanda och mot Funbo.

Vi vill redan nu tacka alla våra supportrar och våra sponsorer som ställt upp under detta tokiga år där Corona drabbat oss alla på ett eller annat vis!

Nu laddar vi om inför onsdag då det spelas upplandscupen ( åttondelsfinal )  Motståndarna blir Rosersbergs IK kl 20.30 på Årsta ip.

Välkomna!