I näst sista omgången gästades vi av Vassunda på våran hemmaborg Årsta ip.

Strålande sol med perfekt temperatur för en match vid 16.00 skulle vara dagens bataljs förutsättningar.

Vi pratar innan matchen om att spela ett snabbt effektivt passningsspel där bollen gör jobbet och försöka hålla en positivt ton genom hela matchen.

Vi inleder matchen på en strålande sätt där vi låter bollen gå och det resulterar i ett flertal lägen som vi borde utnyttja bättre. I slutet av första halvlek börjar vi våra positioner samtidigt som vi allt mer vill göra mycket på egen hand, det skapar lite frustration och det märks även på spelet. Trots att vi äger mestadels av bollen är våra anfall väldigt korta. 0-0 är resultat efter 45min spelade.

Andra halvlek kommer vi ut med mycket bra energi, vi fortsätter där vi började första halvlek och gör väldigt snabbt 1-0 genom Alan som snappat upp bollen innanför straffområdet och sedan distinkt tryckt till bollen i målvaktens vänstra hörn.

Vi fortsätter med en ytterligare en bra period på 10min innan vi total tappar det vi haft, från ingenstans blir det extremt korta anfall som oftast avslutas med att vi tappar boll för att vi dribblar.

I min 77 utökar vi våran ledning till 2-0 genom Dennis. Ett fint förarbete där hela anfallet följer en röd tråd utav snabba passningar & få tillslag. Detta bäddar för Dennis som enkelt slår in 2-0 i öppen bur.

2-0 blir också slutresultatet, bra kämpainsatsen sett till 90min. Det finns alltid saker som kan bli bättre men i det stora hela klart godkänt, mycket bra insats av Johan Sohlen som gjorde comeback efter ett tag frånvaro från fotbollen. Vi skall tillägga att Frölundas målvakt även han skall ha credd, vore det inte för målvakten hade det nog varit bra många fler bollar i mål!

Nu väntar sista matchen för säsongen, ett riktigt derby mot Armeniska United. 14.00 lördagen den 26 september blåser domaren igång matchen på valsätra ip.

Låt oss avsluta säsongen på bästa sätt, genom 3p och bra fotboll!

Viva Persien