Ärentuna borta skulle visa sig vare en tuffare nöt att knäcka än vad man trott.

Kallt, regn och Sveriges kortaste fotbollsplan tillika en åker var förutsättningarna i omgång 7, där Ärentuna sk stod för motståndet.

Inför matchen pratade vi lite smått och att det var viktigt med att göra många mål och att ta vara på chanserna idag, något vi varit rätt så dåliga på under hela seriens gång. Vi pratade även att komma ut på plan, där vi arbetar som ett lag, för varandra.

Inledningsvis av matchen har vi problem med vårat passningspel. Delvis beror det på att planen var väldigt kort, mattan dålig, vädret & att motståndarna satte en hög press. Vi försöker men kommer ingenvart med vårat kortpassningsspel. Tiden går och tillslut börjar vi se vart ytan finns, dvs bakom Ärentunas backlinje.
Vi hittar fina ytor och har några farliga anfall.

I matchen 31a min får Alonzo en djupledsboll ute vänsterkanten där han tar sig förbi sin motståndare och tittar upp, spelar snett bakåt där Alan kommer i full fart. I samma ögonblick som alan skall skjuta blir han fälld bakifrån och domaren pekar mot straffpunkten.
Sina kliver fram, och stensäkert sätter han 1-0 till våran fördel.
Vi fortsätter att trumma på men får inte igång någonting.

Halvtid.

Andra halvlek är nog årets sämsta prestation. Absolut, att hålla tätt och inte låta motståndarna göra mål är iof en bedrift. Men att gå ut med vetskapen om att det fortfarande är möjligt med uppflyttning till div 5 och ha den inställning är under all kritik.

Vi har nog inte mer än 3 passningar på raden och inte heller någon kommunikation. Ärentuna gör det inte dåligt utan trycker på, både med inlägg skott och en hel del frisparkar.

Sista minuterna är ganska så nervkittlande, inte för att det är farliga lägen utan mer för att det verkligen är Hawaii fotboll, många dueller och extremt oklara domslut. Vi lyckas tillslut hålla undan och en extra stjärna till Fille i mål & backlinjen som fick reda ut hel del i dagens match.

Vi säger tack till Ärentuna för dagens batalj!

Nu laddar vi om inför omgång 8 där vi ställs mot Vassunda hemma, vi hälsar 50st persien-fans välkomna till Årsta ip kl 16.00!

Viva Persien!