Lördagens mstch mot toppplscerade Knivsta ik skulle visa vara en match med olika matchbilder.

Goda förutsättningar väntade på Årsta ip där det precis innan matchstart regnat vilket de flesta skulle tro vara en fördel då vi oftast spelar ett rappt passningsspel där vi helst kombinerar oss framåt.

Men så var det icke.
Inledningsvis jobbar vi som ett lag i defensiven där vi ligger väldigt högt upp i banan och således kan stressa Knivsta till att göra misstag.
Offensivt har vi inte mycket att hämta. Vi är extremt lång i lagdelarna och får inte igång något passningsspel. Vårat dåliga positionsspel gör att anfallen blir kortvariga och vi slösar väldigt mycket energi. I minut 35 får vi ett farligt frisparksläge utanför strax utanför straffområdet. Istället för stolpe in blir det stolpe ut.
I minut 42 får vi ytterligare ett frisparksläge detta lite längreifrån, vid bollen står Alonzo och Alan och diskuterar vilket alternativ som är smartast.
Alonzo tar sats, kliver fram och vilken träff. I sann Ronaldo-andra dyker bollen in i borta gaveln. Ett fantastiskt fint mål där vi ytterliga en gång får se vilket kvalité som spelarna i Persien besitter.

Vi går in i halvtid med 1-0 i bagaget. Vi pratar igenom vad vi tycker är bra och vad som är mindre bra.

Andra halvlek inleder vi på ett fantastiskt sätt, vi jobbar stenhårt, förflyttar oss kompakt i försvaret, vinner boll högt upp i banan och i offensiv riktning låter vi bollen göra jobbet.

Det resulterar också till vårat andra mål, ett riktig skolboksexempel. Bollen går ut från Daniel som för dagen vaktar kassen, vi låter bollen gå i backlinjen innan vi hittar in till Emil som i sin tur passar Djorde, Djorde tittar upp och hittar Alan med en fantastik chippboll in mellan Knivstas Anfall och mittfält. Alan i sin tur passar vidare till Navid som på ett föredömligt springer i djupled förbi knivstas mittbackar och i en duell med målvakten lyckas nicka in bollen i mål. På köpet skall man också tillväga att Navid fick sig en riktig höger rakt i ansiktet men stark som en Björn resta han sig upp o spelade vidare. Fanatiskt att se sådan vilja!

Direkt efter avspark märker vi samma tendens vi haft under årets gång. Av någon anledning blir vi ett annat lag, vi slutar spela, håller ej positioner och får extremt korta anfall trots av vi precis innan dominerat början på andra halvlek fullständigt. Knivsta får spela igenom våra lagdelar och gör det ganska så lätt, vilket är förståeligt då vi inte alls är med.
10min efter vårat 2-0 mål lyckas Knivsta reducera till 2-1 genom en tåfjutt utanför straffområdet.
Matchen fortsätter på samma sätt där vi offensivt inte får ut det vi vill men vi fortsätter fortfarande jobba som ett lag och pusha varandra.

Matchen slutar med 2-1 och vilken skön seger. En riktig laginsats där vi kämpar för varandra.
Nu återstår 3 matcher kvar av årets upplaga av div 6, vi förväntar oss ingeting annat än 9 poäng.

Vi tackar Knivsta och domarna för matchen.