Fredagskvällens matcha mot Märsta ik 2 slutade precis som vi önskat. Trots en någorlunda ofokuserad inledning slutar det i Persiens favör 4-0 och vilket spel, samma gamla Persien som trillar boll, jobbar för varandra och sätter sina chanser.

Inledningen på dagens drabbning började något trevande. Märsta höll en hög press samtidigt som vi försökte spela oss förbi deras första press, ingen kyla i första 25 vilket resulterar i väldigt korta anfall där vi får springa väldigt mycket. Båda lagen vill trilla och Viktor får några skott på sig som han enkelt avstyr. Från minut 30 mot 45 så skapar vi återigen klara målchanser men första 45 slutar mållöst. Vi går in i halvtid med 0-0 i bagaget, vi pratar igen vad vi måste göra bättre samtidigt som vi gör några små förändringar positionsspelet.

Andra halvlek är väl egentligen det Persien vi vet att vi är. Vi går ut som ett helt nytt lag, fyllt med energi och vilja. Passningarna sitter där dom ska, bollen gör jobbet och vi förflyttar oss som ett lag. Fantastiskt kul att se.
1-0 kommer på en fast situation där Sebastian visar sin styrka genom att tränga sig förbi flera Märsta spelare, hoppa upp & distinkt trycka till bollen med sin panna.
Vi fortsätter att trilla boll men som så många gånger tidigare igår tappar vi bollen på egen planhalva vilket resulterar i ett farligt anfall för Märsta, denna gång (första gången i årets upplaga av div 6) räddar stolpen oss. Vi fånger upp bollen, skickar den till Alonzo som med sin snabbhet kan sprinta förbi märstas backlinje och behärskat sätta dit 2-0.

Persien fortsätter att trumma på och hittar fina kombinationsspel över hela planen vilket gör Märsta långa i lagdelarna, vi låter bollen göra jobbet och det märks tydligt hur jobbigt det blir att försvara sig.
3-0 kommer genom ett inlägg från vänster sida som efter ha blockets av en Märsta-försvarare studsar i straffområdet. Emil täcker bollen på ett fantastiskt sätt och felvänd mot målet lyckas han rotera kroppen och benet och prickskjuter in vårat tredje mål för dagen.

4-0 målet är nog årets finaste, iaf om man tittar på förarbetet till målet. Vi trillar boll och låter den gå inom laget innan bollen tillslut hamnar hos Adam ute på högerkanten. Adam utmanar sin spelare, stannar upp, tunnlar sin första motståndare innan han går vidare mot försvarare nummer två, Väl där kroppsfintar sig Adam förbi motståndare två. Istället för att skjuta vilket både tredje försvaren och målvakten förväntar sig passar Adam för dagen tvåmålsskytten Alonzo som inte gör några konstigheter, en placering i vänstra hörnet från några meters avstånd och vi leder med 4-0.

Resten av matchen håller vi i bollen och har det riktigt kul. Det är sådan här fotboll vi vill & kan spela i Persien.

Nu väntar fyra ytterligare finaler där varje match räknas, nästa match är mot Knivsta ik på Årsta ip den 5 septemebrr klockan 16.00. Välkomna!